Arabisch voor Kinderen

Arabisch voor kinderen

Basisbeginselen van de Islam​

Na het succes van Arabisch voor Kleuters, gaat Juf Asmae nu ook op de zondagen Arabisch voor Kinderen doceren!

 •   Leeftijd vanaf 9 jaar
 •   Spelenderwijs Arabisch leren
 •   Zelfontwikkeld lesmateriaal
 •   Ongekend plezier

Introductie

Na het succes van Arabisch voor Kleuters, gaat Juf Asmae nu ook (in samenwerking met Stichting Arabiyyah) op de zondagen Arabisch voor Kinderen doceren!

De kinderen gaan op speelse wijze werken aan de Arabische Taal. Anders dan Arabisch voor Kleuters, gaan de kinderen iets sneller door de stof heen.

Ook voor Arabisch voor Kinderen zijn er speciaal geselecteerde werkboeken die aansluiten op de lessen die juf Asmae gaat geven.

Tijdens de lessen gaan de kinderen aan de slag met Al Qaida Nooraniyyah. Dit is een methode om het Arabisch op een effectieve manier onder de knie te krijgen. Daarbij wordt strikt gelet op de juiste uitspraak, zodat het een perfecte basis vormt voor zowel het begrijpen en spreken van de Arabische taal als voor de regels van de Koran (Tajweed).

Arabisch voor Kinderen is dus vanwege de speciaal geselecteerde stof, maar ook vanwege de speelse wijze, geschikt voor kinderen vanaf 9 jaar. Het welzijn en het plezier van het kind is voor ons erg belangrijk en door de leswijze, de lesboeken en Qaida Noorania te koppelen aan elkaar kan juf Asmae dit waarborgen.

Ongekend plezier, terwijl uw kind een uiterst belangrijke basis leert binnen ons geloof.

Wat bieden wij?

 • Speciaal geselecteerde en ontwikkelde werkboeken die perfect aansluiten bij de lessen doordat deze zijn ontwikkeld door Stichting Arabiyyah en juf Asmae.
 • Spelend leren; op een speelse wijze leert uw kind het Arabisch alfabet, woorden, korte zinnen en gesprekken, getallen en enkele smeekbedes.
 • Spelopdrachten gericht op de ontwikkelingen van kinderen vanaf 9 jaar oud.
 • Al Qaida Nooraniyyah: een (digitale) methode waarbij uw kind leert lezen, waarbij er strikt wordt gelet op de uitspraak van de letters. Dit vormt een sterke basis voor de Arabische taal en de regels van de Qoraan (Tadjweed).

Boeken die worden gebruikt:

 • ‘Mijn Arabische Letters’
 • ‘Arabisch Schrijfboek’
 • ‘Arabisch Woordenboek’ deel 1 en deel 2
 • ‘Qaida Nooraniyyah’ : boek en digitale App

Leskosten (per half jaar of volledig jaar)

Onderstaande prijzen en acties gelden voor de cursussen: ‘Arabisch voor Kinderen’, ‘De 25 profeten (uit de Koran) voor kinderen’ en ‘De biografie van de profeet Mohamed (s.a.w.s.) voor kinderen’.

De prijs van de cursus is €45 euro per maand (exclusief lesboeken). De betalingen voor de cursussen lopen per kwartaal.

Belangrijk! Als u uw kind(eren) aanmeldt, gaat u akkoord met een minimale pakket afname van een halfjaar. Het betalen voor de cursus is echter wel per kwartaal mogelijk!

Door uw kind(eren) in te schrijven, gaat u akkoord met bovenstaande voorwaarden.

Lestijden

Startdatum is na de maand Ramadan 2021.
Wekelijks les op de zondagen. Lestijd: 08:30u -10:00u en 10:00u – 11:30u

Heb je nog vragen en/of ben je geïnteresseerd? Neem contact op met ons!