De biografie van de profeet Mohamed ﷺ

Biografie van Mohamed ﷺ

Sirah Nabawiyyah, voor kinderen

De kinderen zullen kennismaken met hun grootste voorbeeld en zijn vrienden én belangrijke lessen uit zijn levensverhaal leren.

  •   Speciaal, ontwikkeld lesmateriaal
  •   Spelenderwijs de Profeet saw leren kennen
  •   Passages en smeekbeden uit de Koran
  •   Spel- en knutselopdrachten

Introductie


Juf Asmae zal (in samenwerking met Stichting Arabiyyah) op de zondagen een uniek concept doceren voor kinderen: de cursus ‘De biografie van de profeet Mohamed (voor kinderen)’!

De kinderen zullen op speelse wijze kennis maken met de laatste profeet. Wie is het Zegel der Profeetschap? Hoe is onze religie vervolmaakt en aan ons overgeleverd?

Spelenderwijs maken zij kennis met de profeet Mohamed (s.a.a.w.s.), zijn familie en zijn metgezellen. De kinderen zullen hun grootste voorbeeld leren kennen, liefde voor hem en zijn naasten creëren en belangrijke lessen uit zijn levensverhaal leren.

Er wordt uitgebreid stilgestaan bij zijn biografie. De kinderen maken creatieve werkjes om (belangrijke aspecten van) het verhaal beter te begrijpen en onthouden. De biografie van de profeet Mohamed (voor kinderen) is dus vanwege de speciaal geselecteerde stof, maar ook vanwege de speelse wijze, geschikt voor kinderen vanaf 9 jaar.

Het welzijn en het plezier van het kind is voor ons erg belangrijk en door de leswijze van deze cursus kan juf Asmae dit waarborgen. Ongekend plezier, terwijl uw kind een uiterst belangrijke basis leert binnen ons geloof. De kinderen uit onze ummah zouden hun grootste voorbeeld, de profeet Mohamed (s.a.a.w.s.), door en door moeten kennen!

Wat bieden wij?

  • Speciaal geselecteerd en ontwikkeld lesmateriaal dat perfect aansluit bij kinderen.
  • Spelend leren; op een speelse wijze maakt uw kind kennis met de profeet Mohamed (s.a.a.w.s.), zijn levensverhaal en belangrijke passages en smeekbeden uit de Qoraan.
  • Spel- en knutselopdrachten gericht op de ontwikkelingen en interesses van kinderen.

Leskosten (per half jaar of volledig jaar)

Onderstaande prijzen en acties gelden voor de cursussen: ‘Arabisch voor Kinderen’, ‘De 25 profeten (uit de Koran) voor kinderen’ en ‘De biografie van de profeet Mohamed (s.a.w.s.) voor kinderen’.

De prijs van de cursus is €45 euro per maand (exclusief lesboeken). De betalingen voor de cursussen lopen per kwartaal.

Belangrijk! Als u uw kind(eren) aanmeldt, gaat u akkoord met een minimale pakket afname van een halfjaar. Het betalen voor de cursus is echter wel per kwartaal mogelijk!

Door uw kind(eren) in te schrijven, gaat u akkoord met bovenstaande voorwaarden.

Informatie

 

  • Startdatum is op 4 april 2021
  • Wekelijks les op de zondagen
  • Lestijd: 13:00u – 14:30u

Heb je nog vragen en/of ben je geïnteresseerd? Neem contact op met ons!