Praktisch Arabisch (voor semi-gevorderden)

Praktisch Arabisch

Voor semi-gevorderden

Of je nu al een stevige basis hebt of het eerste jaar Arabisch hebt afgerond, onze praktische Arabische lessen zijn perfect voor jou! Neem de volgende stap om je Arabisch naar een nieuw niveau te tillen!

 •   Al-‘Arabiyyah Bayna Yadayk o.a.
 •   Talloze hulpmiddelen beschikbaar
 •   Aandacht op jouw niveau
 •   Lessen in het Arabisch

Unieke methode!

Wil je jouw Arabische vaardigheden verbeteren? Of je nu al een stevige basis hebt of het eerste jaar Arabisch hebt afgerond, onze praktische Arabische lessen zijn perfect voor jou! We bieden een uitdagend curriculum dat gericht is op het versterken van je begrip van de Arabische taal en het vergroten van je vertrouwen in het spreken, luisteren, lezen en schrijven van het Arabisch. Onze deskundige instructeurs zullen je begeleiden bij elke stap van de weg, zodat je snel vooruitgang kunt boeken en je jouw Arabische vaardigheden naar het volgende niveau kunt tillen. Meld je nu aan voor onze praktische Arabische lessen en ervaar hoe je jouw kennis van de taal kunt verbeteren en jouw Arabisch naar een hoger niveau kunt tillen!

Wat ga ik leren?

Bij het volgend niveau onze praktische Arabische lessen zul je je vaardigheden op het gebied van de Arabische taal verder ontwikkelen en de basis die je in het eerste jaar hebt gelegd, uitbreiden. Je zult leren hoe je de taal kunt gebruiken in alledaagse situaties en je krijgt de kans om jouw spreek-, luister-, lees- en schrijfvaardigheden te verbeteren.

In deze cursus zul je een dieper begrip ontwikkelen van de Arabische grammatica en syntax, wat je zal helpen om de taal op een meer geavanceerd niveau te beheersen. Daarnaast zul je ook worden geïntroduceerd in de Arabische poëzie en literatuur, waardoor je de taal op een nog dieper niveau kunt waarderen.

De voertaal in deze cursus is voornamelijk Arabisch, wat betekent dat je de taal nog meer zult leren in de context van alledaagse situaties en dat je jouw vaardigheden nog verder zult verbeteren. Onze ervaren instructeurs zullen je helpen om deze uitdaging aan te gaan en je te begeleiden bij elke stap van de weg.

De lessen in niveau 2 maken gebruik van een combinatie van lesmaterialen en activiteiten, waaronder discussies over verschillende onderwerpen, lezingen en presentaties, en praktische oefeningen die je zullen helpen om de taal op een natuurlijke manier te gebruiken. Door deze benadering zal je snel vooruitgang boeken en zelfverzekerd worden in het spreken van Arabisch.

Dus als je klaar bent om jouw Arabische vaardigheden naar het volgende niveau te tillen en de taal op een dieper niveau te leren begrijpen, schrijf je dan nu in voor niveau 2 van onze praktische Arabische lessen!

Ons doel

Ons doel is om je vloeiend te maken in alle facetten van de taal, zodat je verder kunt gaan met bijvoorbeeld het bestuderen van de Islamitische wetenschappen, kunt communiceren met mensen uit de Arabische wereld en de rijke literatuur en cultuur kunt waarderen. Onze cursus “Praktisch Arabisch” biedt alles wat je nodig hebt om de Arabische taal te beheersen. Meld je snel aan voor onze cursus en start morgen nog met het leren van deze fascinerende taal!

Praktisch Arabisch voor vrouwen

We begrijpen dat jullie misschien teleurgesteld zijn dat de cursus “Praktisch Arabisch” momenteel alleen voor mannen toegankelijk is. We willen jullie graag uitleggen waarom we deze beslissing hebben genomen.

De reden voor het alleen openstellen van de cursus voor mannen is omdat we dezelfde kwaliteit van onderwijs willen bieden aan onze vrouwelijke studenten als aan onze mannelijke studenten. Dit vereist vrouwelijke docenten die goed op de hoogte zijn van de specifieke behoeften en leerstijlen van vrouwen.

Daarom hebben we besloten om een aparte cursus voor vrouwen te organiseren, waarbij we docentes zullen aanstellen om deze cursus te geven. We zijn momenteel nog op zoek naar geschikte docentes die aan onze hoge eisen voldoen. Deze cursus zal in de toekomst worden georganiseerd en zal specifiek zijn gericht op de behoeften van vrouwen.

We hopen dat jullie begrijpen dat dit besluit is genomen met het oog op het bieden van de beste kwaliteit onderwijs aan onze vrouwelijke studenten. We kijken ernaar uit om jullie snel te verwelkomen in onze vrouwelijke cursus “Praktisch Arabisch”.

Wanneer kan ik beginnen?

 • De eerstvolgende cursus:
  • Start: Dinsdag 21 februari 2023
  • Iedere dinsdagavond: 20:00 – 22:00
  • Locatie: Caïrostraat 89, Rotterdam
  • Voorwaarde: Je moet het eerste jaar Arabisch, Al-‘Arabiyyah Bayna Yadayk boek 1 of iets soortgelijks hebben afgerond hebben.

Deze cursus zal enkel voor mannen toegankelijk zijn. Een soortgelijke cursus voor de vrouwen zal spoedig volgen. Hierboven treffen jullie meer informatie hierover.

Kosten

 • Maandelijks: €50,- (per 4 weken)
 • Lesmateriaal: €85,- (eenmalig)
  • Je krijgt vier boeken. Twee lesboeken, een woordenboek en een hand-out boek.
 • Betalingen voor het lesjaar (10 maanden) gaan altijd vooraf en mogen in twee delen voldaan worden.

Vakanties

Wij hanteren de vakantieperiodes van Regio Midden, zoals vermeld op de website van de Rijksoverheid. U kunt dus met een gerust hart uw vakantieplannen maken, wetende dat uw vakanties samenvallen met de officiële schoolvakanties.