Praktisch Arabisch voor tieners

Praktisch Arabisch

voor tieners

Leer praktisch het Arabisch! Onze lessen helpen je om je vaardigheden in spreken, luisteren, lezen, begrijpen en schrijven te verbeteren.

 •   Al-‘Arabiyyah Bayna Yadayk o.a.
 •   Talloze hulpmiddelen beschikbaar
 •   Aandacht op jouw niveau
 •   Direct leren spreken
Boek 1, Deel 1 en 2 van Al-Arabiyyah Bayna Yadayk

Unieke methode!

Ben je geïnteresseerd in het leren van de Arabische taal? Zoek je een praktische manier om je vaardigheden te verbeteren? Dan is onze cursus “Praktisch Arabisch” precies wat je zoekt!

Onze lesmethode is gericht op interactie en praktische toepassing van de Arabische taal. We gebruiken powerpoint presentaties en andere audio- en visuele hulpmiddelen om de lesstof te verduidelijken en te versterken.

Bovendien is onze lesmethode zeer interactief, wat betekent dat we veel tijd besteden aan het oefenen van het spreken en luisteren in de klas. We bieden ook veel oefeningen aan om je lees- en schrijfvaardigheden te verbeteren. Door middel van deze interactieve aanpak krijg je de kans om de taal op een natuurlijke manier te leren en te gebruiken, wat het leren van het Arabisch gemakkelijker en leuker maakt.

Om onze cursisten te helpen om hun woordenschat te verbeteren, maken we gebruik van een mobiele app waarmee je op een leuke en spelende manier nieuwe woorden kunt leren. Naast deze app maken we ook gebruik van ons eigen ontwikkelde woordenboek, dat speciaal is samengesteld om de belangrijkste woorden en uitdrukkingen van het Arabisch te bevatten. Dit woordenboek is een onmisbaar hulpmiddel voor iedereen die de taal serieus wilt leren en zijn woordenschat wilt uitbreiden.

Wat ga ik leren?

Tijdens deze cursus leer je niet alleen de basis van het Arabisch, maar ook hoe je de taal op een natuurlijke manier kunt gebruiken in het dagelijkse leven. Je leert hoe je gesprekken kunt voeren over allerlei onderwerpen, zoals het dagelijkse leven, familie, school en werk, winkelen, wonen, eten en drinken, en religie. Daarnaast krijg je ook de kans om je luister-, spreek-, lees- en schrijfvaardigheden te verbeteren. Je leert dit bijv. doormiddel van het geven van presentaties in het Arabisch. Ook behandelen we de meest voorkomende grammaticale constructies en geven je de kans om te spreken over verschillende onderwerpen, zoals het dagelijkse leven, familie, school en werk, winkelen, wonen, eten en drinken, religie en veel meer!

Onze cursus “Praktisch Arabisch” maakt gebruik van het wereldberoemde boek “Al-Arabiyyah Bayna Yadayk” als lesmateriaal, wat betekent dat je alle belangrijke aspecten van de taal leert. Dit boek is speciaal ontwikkeld om mensen te helpen om snel en efficiënt de Arabische taal te leren, en het is al door miljoenen mensen over de hele wereld gebruikt om hun vaardigheden te verbeteren. Bovendien gebruiken we ook veel eigen zelfgemaakte lesmateriaal, zodat je alles kunt leren wat je nodig hebt om de taal te beheersen.

Veel mensen hebben geen zin in grammatica en vinden het moeilijk om deze te leren. Gelukkig is dat bij onze cursus “Praktisch Arabisch” niet het geval! Onze docenten weten hoe ze de grammatica op een duidelijke en begrijpelijke manier kunnen uitleggen, zodat je het gemakkelijk kunt begrijpen en toepassen.

Onze cursus “Praktisch Arabisch” is gericht op het leren van het klassieke Arabisch. Door deze taal te leren, ben je niet alleen in staat om te communiceren met mensen uit de Arabische wereld, maar ook om de rijke literatuur en cultuur van deze regio te waarderen. Of je nu de Koran en de profetische overleveringen wilt begrijpen of omdat je geïnteresseerd bent in de taal en cultuur van het Midden-Oosten, deze cursus biedt je alles wat je nodig hebt om de Arabische taal te beheersen.

Ons doel

Ons doel is om je vloeiend te maken in alle facetten van de taal, zodat je verder kunt gaan met bijvoorbeeld het bestuderen van de Islamitische wetenschappen, kunt communiceren met mensen uit de Arabische wereld en de rijke literatuur en cultuur kunt waarderen. Onze cursus “Praktisch Arabisch” biedt alles wat je nodig hebt om de Arabische taal te beheersen. Meld je snel aan voor onze cursus en start morgen nog met het leren van deze fascinerende taal!

Wanneer kan ik beginnen?

 • De eerstvolgende cursus:
  • Start: 3 december 2023
  • Dag: iedere zondag
  • Tijd: 10:00 – 11:30
  • Leeftijd: vanaf 12 jaar
  • Locatie: Uitenhagestraat 35, Den Haag
  • Voorwaarde: Het kind moet op z’n minst (langzaam) Arabisch kunnen lezen.

Kosten

 • Maandelijks: €50,- (per 4 weken)
 • Lesmateriaal: €70,- (eenmalig)
  • Je krijgt vier boeken. Twee lesboeken en twee woordenboeken.
 • Betalingen voor het lesjaar (10 maanden) gaan altijd vooraf en mogen in twee delen voldaan worden.
  • Eerste betaling vòòr de eerste lesdag:
   • €270,- (vier maanden + het lesmateriaal)
  • Tweede betaling twee maanden later:
   • €300,- (de overige zes maanden van het eerste niveau)

Vakanties

Wij hanteren de vakantieperiodes van Regio Midden, zoals vermeld op de website van de Rijksoverheid. U kunt dus met een gerust hart uw vakantieplannen maken, wetende dat uw vakanties samenvallen met de officiële schoolvakanties.